Geen landelijke Special Media Awards in 2024, maar zó organiseer je je eigen editie

Social media

In 2024 worden er geen landelijke Special Media Awards uitgereikt. Wel is het, dankzij een nieuw handboek, mogelijk voor zorgorganisaties om zélf een mini-editie te organiseren.

 

De Special Media Awards zijn de landelijke mediaprijzen voor mensen met een verstandelijke beperking. De uitreiking is een initiatief van zorgorganisatie Amerpoort. Van 2019 t/m 2023 werden de prijzen uitgereikt tijdens de Week van de Mediawijsheid in Beeld & Geluid in Hilversum. 

 

In 2024 is er dus geen uitreiking. "Dat is jammer voor iedereen die bezig is met media en dit jaar kans wilde maken op een award", vertelt initaitefnemer Sonja Heijkamp. "In 2025 hopen we wel weer landelijke mediaprijzen uit te reiken. Als we dat zeker weten, lees je dat op onze website en de social mediakanalen van de Special Media Awards."

Special Media Award 2023 MirjamPhotography

Organiseer je eigen editie

Maar er is ook goed nieuws. In samenwerking met organisatie Klare Koek is door de organisatoren van de Special Media Awards een handboek gemaakt voor medewerkers van zorgorganisaties. "Het is belangrijk om aandacht te blijven geven aan media. Met het handboek hopen we dat te stimuleren bij organisaties. Mediatalenten kunnen zeker ook regionaal in het zonnetje gezet worden", stelt Heijkamp.

 

Het handboek met de titel ‘Stap in Beeld’ is speciaal gemaakt om zelf een mini Special Media Awards te organiseren met uitgebreide handleidingen, handige tips en checklijsten.

 

Dagmar Hilhorst, student communicatie en multimediadesign bij Klare Koek: “Het handboek heb ik met veel plezier gemaakt. Om tot een goed resultaat te komen heb ik verschillende mensen uit de praktijk gevraagd waar behoefte aan is en wat handig zou zijn. Ik ben trots op het eindresultaat en hoop dat er veel mediatalenten in beeld zullen stappen."

‘Het is belangrijk om aandacht te blijven geven aan media. Met het handboek hopen we dat te stimuleren bij organisaties. Mediatalenten kunnen zeker ook regionaal in het zonnetje gezet worden’

Sonja Heijkamp