Ontwikkeld door Bartiméus Fonds

Wat is het?

Allesoveraudiodescriptie.nl is een website met informatie, tools en tips over audiodescriptie. Bij audiodescriptie is er een stem die bijvoorbeeld bij televisieseries, theater en musea, beschrijft wat er gebeurt. Op die manier wordt de activiteit of het medium beter te volgen voor mensen met een visuele beperking. Denk aan beschrijvingen van personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsen en ontwikkelingen. Audiodescriptie maakt verschillende media dus meer toegankelijk voor hen.

 

De website geeft uitleg en instructies over hoe je audiodescriptie het beste kunt inzetten. Daarnaast is er ook een overzicht van bronnen die gebruikmaken van audiodescriptie, zoals op televisie, in de bioscoop, online video’s, het theater, musea en bij sportevenementen. Ook vind je er informatie over de campagne ‘Ik kijk mee met AD’, die meer bekendheid wil geven aan audiodescriptie – zo vind je er nieuws en podcasts over het onderwerp.    

 

Voor wie is het bedoeld?

Iedereen die meer wil weten over audiodescriptie, in het bijzonder mensen met een visuele beperking. 

 

Hoe helpt het mij?

De website biedt je inzichten in hoe je een cliënt met een visuele beperking het beste kan ondersteunen bij visuele activiteiten. Ook biedt de website uitleg en video's voor hen over hoe ze het beste gebruik kunnen maken van audiodescriptie.  

 

Goed om te weten

Onder het kopje ervaringen kijk je eventueel samen met je cliënt, naar hoe andere mensen met visuele beperkingen audiodescriptie inzetten.