Website

lvb Media Experience

icon-digitale-vaardigheden

Ontwikkeld door Hogeschool Windesheim

windesheim

Wat is het?

De LVB Media Experience is een gratis bewustwordingstool waarmee jij kunt ervaren welke hindernissen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) tegenkomen als zij gebruik maken van digitale diensten. Tijdens de Experience maak je via verschillende stappen een fictief account aan. Daarna beantwoord je vragen over hoe je dit hebt ervaren en krijg je tips en adviezen van ervaringsdeskundigen. Zo leer jij hoe je mensen met een LVB goed kunt ondersteunen bij hun mediagebruik of hoe jij digitale diensten ook voor hen toegankelijk kunt maken.

Voor wie is het bedoeld

Ben jij begeleider van iemand met een licht verstandelijke beperking (LVB) of ontwerp jij digitale diensten die mensen met een LVB ook moeten kunnen gebruiken? Ervaar dan hoe lastig het kan zijn om online je weg te vinden als je een LVB hebt. Leer wat je dan als cliëntbegeleider of als web-ontwikkelaar kunt doen om de digitale omgeving toegankelijk te maken.

 

Goed om te weten

De LVB Media Experience is ontwikkeld door inhouds- en ervaringsdeskundigen van diverse praktijkpartners, studenten, en het lectoraat Jeugd & Media van hogeschool Windesheim.