Website

Gameninfo.nl

icon-schermtijd2

Ontwikkeld door Trimbos-instituut

Wat is het?

Wist je dat de risico’s van gamen verschillen per persoon? Op Gameninfo.nl lees je er alles over. Gameninfo.nl is een website van het Trimbos Instituut over gamen. Je kunt er artikelen en informatie vinden met achtergronden over wat gamen bijvoorbeeld zo leuk maakt. Over welke voordelen gamen heeft, maar ook welke risico’s en wanneer je van verslaving spreekt. Op de website kun je leren hoe je verantwoord kunt gamen en digitaal en fysiek in balans blijft. 

 

Doe de handige test waarmee je kunt onderzoeken of jouw gamegedrag (of dat van een cliënt) mogelijk risico’s met zich meebrengt. Daarnaast vind je leuke video’s die je samen kunt bekijken en tips om een gesprek over gamen te beginnen. Ook vind je er informatie voor als je meer hulp nodig hebt  en kun je telefonisch, via de e-mail of chat anoniem contact opnemen met vragen. 

 

Voor wie is het bedoeld?

Iedereen die meer wil weten over de voordelen en risico’s van gamen.

 

Hoe helpt het mij?

Het geeft jou als begeleider meer inzicht in wat gamen kan betekenen voor een cliënt, welke voordelen en risico’s het heeft en je vindt er voorlichtingsmateriaal. Daarnaast staan er ook handige tools op voor een cliënt. Zoals een test en een kennisquiz. 

 

Goed om te weten

De website heeft een speciale sectie gericht op professionals in de zorg.