Ontwikkeld door André Parren

Grip op gamen Andre Parren 111893562370

Wat is het?

‘Grip op gamen’ is een boek en training van André Parren, waarmee hij inzichten en ondersteuning biedt rond gamen. Hij beschrijft mogelijke problemen die ontstaan rond gamen en hoe je deze kunt aanpakken. Bijvoorbeeld: hoe je de weg naar eventuele verslaving herkent en hoe je daarbij kunt begeleiden. 

 

Hij vertelt in het boek zijn eigen verhaal als gamer, beschrijft de geschiedenis en toekomst van games en de verschillende soorten games. Daarnaast bekijkt hij games vanuit verschillende perspectieven zoals vanuit de makers, de ontwikkelingspsychologie en de opvoeder. Hij beantwoordt vragen als: hoe gaan verschillende leeftijdsgroepen om met games? Wat spreekt ze aan? Wat zijn de valkuilen? Waarom gamen ze zoveel? En hoe voorkomen we verslaving?

 

Voor wie is het bedoeld?

Opvoeders, ouders, verzorgers en professionals.

 

Hoe helpt het mij?

Het boek geeft je een breder beeld van gamen en de positieve en negatieve aspecten daarvan. Na het lezen (of de training) heb je basiskennis over games en gamen, en herken je de signalen van problematisch gamegedrag. Daarnaast leer je hoe je dit het beste kunt begeleiden en vooral voorkomen. 

 

Goed om te weten

André Parren is pedagoog en ervaringsdeskundige op het gebied van gamen. Als professional is hij al meer dan 20 jaar actief in het sociale werkveld met verschillende doelgroepen en disciplines.