Ontwikkeld door Leer Zelf Online, MEE

Smart met geld Leer Zelf Online

Wat is het?

In de e-learning Smart met Geld leren jongeren na te denken over hoe je verstandig omgaat met geld en alles wat daarbij komt kijken. Zoals: slim shoppen, omgaan met schulden of online weerstand bieden tegen mensen die om geld vragen.   

 

Voor wie is het bedoeld?

De e-learning is bedoeld voor jongeren en is onderdeel van een programma dat op scholen wordt ingezet. Maar de cursus kan ook gebruikt worden om andere doelgroepen, in helder en eenvoudig taalgebruik en met plaatjes, te laten leren over de omgang met geld.

 

Hoe helpt het mij?

Als begeleider van verstandelijk beperkte mensen kun je deze e-learning inzetten om je cliënt te helpen omgaan met geld. De e-learning bevat verschillende modules die je los kunt volgen. Maak het liefst samen een account aan en doorloop de eerste stappen samen om te kijken of je cliënt het ook alleen kan.  

 

Goed om te weten

Smart met Geld is een project van Leer Zelf Online en MEE NL en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van SZW, de Rabobank Foundation en Stichting SPZ.

 

Je moet een (gratis) account aanmaken voordat je aan de slag kunt. Met die gegevens worden je score en voortgang bijgehouden.