Ontwikkeld door Soa Aids Nederland, Bureau Jeugd & Media

Stappenplan sexting Bureau Jeugd en Media 111893751609

Wat is het?

Een infographic/poster met een stappenplan. Een overzicht van alle mogelijke acties waaraan je kunt denken. Met informatie, tips en hulpmiddelen om snel te kunnen handelen bij incidenten.

 

Voor wie is het bedoeld?

Oorspronkelijk voor de leraar, antipestcoördinator, coördinator sociale veiligheid, preventiemedewerker, veiligheidscoördinator of directie, maar voor groepsbegeleiders en leidinggevenden in een instelling is het evengoed nuttig.

 

Hoe helpt het mij?

Als begeleider of leidinggevende kun je het stappenplan gebruiken wanneer je bij een signaal niet kan terugvallen op beleid of een protocol met draaiboek. Maar je kunt het ook als inspiratie en checklist gebruiken bij het formuleren en/of implementeren van eigen beleid.

 

Het stappenplan zorgt ervoor dat je als begeleider een handvat hebt wanneer er een onveilige situatie is ontstaan door het ongewenst delen van een naaktfoto of -video.

 

Goed om te weten

Het stappenplan is geschreven voor scholen. Binnen zorgorganisaties werkt het net even anders. Zorgorganisatie Amerpoort herschrijft het stappenplan daarom voor zorgorganisaties.