Ontwikkeld door Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Nationaal Cyber Security Centrum, ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en het bedrijfsleven

Wat is het?

Een website waarop je tips, tricks en praktische uitleg vindt over hoe je veilig kunt internetten. Bijvoorbeeld hoe je veilig omgaat met online privacy. Maar ook hoe je veilig gebruik kunt maken van wifi en sociale media. Ook staan er leuke quizzen op de site om je kennis te testen over bijvoorbeeld phishing en ransomware. En je kunt er korte heldere filmpjes kijken over onderwerpen als een veilig wachtwoord en aankopen doen in een app. 

 

Voor wie is het bedoeld?

Voor iedereen met vragen over veilig gebruik van internet. 

 

Hoe helpt het mij?

De website helpt je om inzicht te krijgen in veilig internetten voor jezelf en je cliënt. Je kunt de website bijvoorbeeld gebruiken in de begeleiding van je cliënt en bij voorlichting. 

 

Goed om te weten

De website is geen helpdesk en geeft geen adviezen en ondersteuning bij het verhelpen van (individuele) ICT-problemen. Bij elk onderwerp staat wel vermeld bij wie je terecht kunt voor individueel advies en ondersteuning.